Hedija Tuzla

Dobrodosli na blog "Hedija Tuzla"25.03.2012.

Selam alejkum

"A ono sto od dobra udijelite,to ce vam se nadoknaditi i nece vam se nepravda uciniti. " (Kur'an)
Da biste ucestvovali u pomaganju,preko nase predivne Hedije,mozete to uciniti kontaktirajuci jednog od administratora grupe.
Mi za nase slucajeve sakupljamo namirnice,novce ,odjecu, i sve ono sto moze biti korisno a sto je vama visak .
Cesto sam,prije mojih akcija na ovaj nacin,imala zelju nekome pomoci u odredjenoj situaciji ,ili imala viska odjece,obuce i slicno a nisam znala kuda sa time.
Sada trazim one kojima sve ono sto nama i ne treba,moze nekome itekako koristiti.
LAkse mi je i sretna sam.
Svaki novi dan ispunjen je ,ako znam da sam ucinila korisno za nekoga ko sam sebi u odredjenom trenutku nije mogao pomoci.
Sretna sam ako sam nekome bila rame za plakanje i oslonac u teskim trenucima.
Govorim u jednini ,jer tako znam da cete i vi pronaci sebe ,jer mi smo JEDNA dusa koja dise ovaj jedan jedini zrak na koristenje svima nama od Allaha dat.
Buduci da smo JEDNO onda bilo ko od nas ako nije u dobrom stanju,nismo ni mi.
Zato se zajednickim snagama borimo koliko mozemo kako bismo prikupile ona najvrijednija i jedina pomena vrijedna djela,koja cemo sa sobom ponijeti na drugi svijet.
Molim Allaha da nam budu primljena,amin.
Sjetimo se ovih osoba koje su u teskom stanju,u nasim dovama lijepim,zamolimo Ga da nas ne stavlja u iskusenja koja necemo biti u stanju podnijeti i budimo tu jedni za druge.


HEDIJA.NET
MI NA FACEBOOK-u

Stranica HEDIJA
(stranica za oba spola)

KLIK

Nasa maticna grupa (Hedija)

KLIK

Hedija Tuzla

KLIK

Hedija EUROPE

KLIK

Hedija Travnik

KLIK

Hedija Sandzak

KLIK

Hedija Bugojno

KLIK

Hedija Kakanj

KLIK
NAPOMENA :
Grupe Hedija su otvorene samo za zene ,dok je Facebook stranica otvorena za oba spola.
Dobro nam dosli!Nase sestre na blogu
PORUKE NASIH SESTARA

Ismeta Ejubovic Dervic

"Esselamu alejkum drage sestre sve redom,htjela bi nesto da podjelim sa vama.Skoro svi mi imamo nekoga u Bosni i Hercegovini ili Sandzaku koga pomazemo,a i situacija je i ovdje puno gora nego li prije cak i par godina a kamoli kada je ovdje cvijetalo pa prema tome voljela bi vam reci sljedece.Mnogi kazu ja bi da uplatim al sacekaj dok bude taj datum ili taj dok se dode do sredstava,a mnogi ne zele ni da ucestvuju zbog toga da se ne zastide zbog malog iznosa.Nije bitan iznos vec vas nijet i srce koje zudi za pomoci drugome iz sazaljenja il kako vec,pa zar da vas od jednog dobrog djela djeli 1€.Mozda zvuci glupo ili ce se neko i smijati al stvarno nece niko zamjeriti na pomoci od 1€,ja prva zelim ucestvovati kad mogu al necu moci uvjek dati jednako i puno a tako mi je jasno da i drugi nemogu da daju uvjek koliko bi htjeli.Kada kazem 1€ 1€ to stvarno i mislim u ime Allaha dzelesanuhu.Sto sestra Mirnesa kaze:" Nepravi pitu ko ima vec ko se naucio." a u mom kraju kazu:" Neide na more ko ima vec ko se naucio." Vecina je misljenja sirom svijeta, a tako i u Evropi, da se na akcije odazivaju oni koji i sami tesko kraj s krajem sastavljaju a gospodi koja ima a nezna sta ima i onaj 1€ je velik.Pa prema tome bujrum odazovite se s koliko ko moze i nezelim prvo ja pa onda svi ostali da se osjecaju stidno i sramotno,zelim da mi je ovdje s vama lijepo i da sam rahat.Allah dzelesanuhu vas nagradio.Esselamu alejkum!"


BROJAC POSJETA

6487