Hedija Tuzla

Dobrodosli na blog "Hedija Tuzla"25.02.2012.

Selam alejkum.


Danas smo Esma i ja bile u posjeti kod nase A.
Ugostila nas je srcem kuhanim ruckom i pruzenim nama,kaficom,najljepsim razgovorom ,spominjanjem Allaha,iskrenim osmjehom,dovama za nas, ma ugostila nas je pruzajuci nam najvece bogatstvo svijeta ,pruzajuci nam ljubav u ime Allaha.
Odavno nisam imala priliku dijeliti svoje misli ,tegobe i zelje ,sa osobom slicnom njoj.
Pored svih iskusenja koja su je zadesila,vjera u Allaha JEdnog i Jedinog postala je samo jaca.
Suznih ociju govorila je o Gospodaru i to moze da podstakne i najtvrdju dusu ,da istrazuje i zapita se o divnoj ,jedinoj istini.
Osjetila sam ,da biti dio ummeta Poslanika sallalahu alejhi we sellem ,je najljepsa stvar na poklon mi data od Gospodara.
Svaka suze moje sestre,moja je.
Svaka moja suza,njena je.
Shvatate li ,koliko smo sretne sto imamo jedna drugu kao podrsku?
A. je uputila iskrene dove za nas .
OD SRCA vas je SELAMILA i ponovila je to nekoliko puta,samo da VAM ne zaboravimo to prenijeti.
Ama,mila A. , o tebi cemo inshaAllah uvijek ,zajedno misliti doveci Gospodaru da uskoro da izlaz iz teske situacije u kojoj si se nasla sa svojom djecom.
Drage moje,dovite za A.
Urucile smo joj 350 KM.
Akcija za nju se nastavlja i pomozite nam da nasa prica dodje do sto vise ljudi,kako bi omogucili nasoj A. da skoluje svoju djecu,da ima krov nad glavom,da ima da jede.
MOlim Allaha da nagradi sve koje su ucestvovali u ovoj akciji na bilo koji nacin,amin.
Akcija za nju se nastavlja,idemo dalje jer mi to mozemo i zelimo joj biti podrska i desna ruka na Dunjaluku.

P.S. Spomenula sam joj trenutak ,kada smo prodavale ukrase i rekle da je to u svrhu pomaganja onima kojima je pomoc potrebna- pa kada je nasa A. posegnula za Allah zna,mozda zadnje dvije marke koje ima da nekome eto pomogne u ime Allaha.
Taj me trenutak zabolio ,a i ovaj put kada sam joj pricala,nismo mogle a da sve tri ne pustimo suzu.
Ispunjen mi je dan zahvaljujuci ovoj posjeti.
NE ZABORAVIMO NASU A.

Iskreno vas volim bismillahi,vasa JA ♥


HEDIJA.NET
MI NA FACEBOOK-u

Stranica HEDIJA
(stranica za oba spola)

KLIK

Nasa maticna grupa (Hedija)

KLIK

Hedija Tuzla

KLIK

Hedija EUROPE

KLIK

Hedija Travnik

KLIK

Hedija Sandzak

KLIK

Hedija Bugojno

KLIK

Hedija Kakanj

KLIK
NAPOMENA :
Grupe Hedija su otvorene samo za zene ,dok je Facebook stranica otvorena za oba spola.
Dobro nam dosli!Nase sestre na blogu
PORUKE NASIH SESTARA

Ismeta Ejubovic Dervic

"Esselamu alejkum drage sestre sve redom,htjela bi nesto da podjelim sa vama.Skoro svi mi imamo nekoga u Bosni i Hercegovini ili Sandzaku koga pomazemo,a i situacija je i ovdje puno gora nego li prije cak i par godina a kamoli kada je ovdje cvijetalo pa prema tome voljela bi vam reci sljedece.Mnogi kazu ja bi da uplatim al sacekaj dok bude taj datum ili taj dok se dode do sredstava,a mnogi ne zele ni da ucestvuju zbog toga da se ne zastide zbog malog iznosa.Nije bitan iznos vec vas nijet i srce koje zudi za pomoci drugome iz sazaljenja il kako vec,pa zar da vas od jednog dobrog djela djeli 1€.Mozda zvuci glupo ili ce se neko i smijati al stvarno nece niko zamjeriti na pomoci od 1€,ja prva zelim ucestvovati kad mogu al necu moci uvjek dati jednako i puno a tako mi je jasno da i drugi nemogu da daju uvjek koliko bi htjeli.Kada kazem 1€ 1€ to stvarno i mislim u ime Allaha dzelesanuhu.Sto sestra Mirnesa kaze:" Nepravi pitu ko ima vec ko se naucio." a u mom kraju kazu:" Neide na more ko ima vec ko se naucio." Vecina je misljenja sirom svijeta, a tako i u Evropi, da se na akcije odazivaju oni koji i sami tesko kraj s krajem sastavljaju a gospodi koja ima a nezna sta ima i onaj 1€ je velik.Pa prema tome bujrum odazovite se s koliko ko moze i nezelim prvo ja pa onda svi ostali da se osjecaju stidno i sramotno,zelim da mi je ovdje s vama lijepo i da sam rahat.Allah dzelesanuhu vas nagradio.Esselamu alejkum!"


BROJAC POSJETA

6487